Rss Feed
Facebook button

chicken satay – kylling i peanutsauce

Posted By on 30. marts 2010

Opskriften er stor – 10 personer, så du skal muligvis halvere den..

1 kg kyllingefilet
4 limefrugter

Marinade:

4 spsk smagsneutral olie
2 fed finthakket hvidløg
1 spsk stødt spidskommen
2 spsk stødt koriander
2 tsk muscovadosukker (eller brun farin)
2 tsk sambal oelek (eller chili efter smag)
salt

Peanutsauce:

75 g løg
3 fed finthakket hvidløg
1½ spsk smagsneutral olie
4 tsk stødt spidskommen
1½ tsk muscovadosukker (eller farin)
12 spsk peanutbutter
1 dåse kokosmælk
4½ spsk citronsaft
ca 3½ dl vand
1½ tsk sambal oelek eller anden chili efter smag.

Skær kødet i stykker. Rør marinaden sammen og vend kødet i. Trækker min ½ time, gerne natten over.
Sæt kødet på spyd.

Saucen:

Hak løget og steg det i olie med hvidløg og spidskommen. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør godt. Lad simre min. ½ time. Tilsæt evt lidt mere vand til konsistensen er som en tyk sovs. Smag den til.

Ved serveringen:

Steg spyddene i ovnen på en bradepande med bagepapir ved 250 grader i ca 8 minutter. Varm saucen op og server til. Pynt med limebåde!

About The Author

Comments

One Response to “chicken satay – kylling i peanutsauce”

  1. Annarella siger:

    Rigtig god opskrift. Jeg prøvede den af i går og med stor succes. Jeg synes dog mængderne af spidskommen og koriander i marinaden lød lidt voldsomt, så jeg brugte teskeer i stedet for spiseskefulde. Til gengæld fik jeg vist puttet for meget sambal oelek i saucen. (jeg har ikke hård hud på tungen og er måske lidt sart) og havde ikke regnet med at det var SÅ stærkt, hehe. Og i opskriften står der bare 1½ sambal oelek eller anden chili efter smag. Så jeg måtte gætte om det var 1½ knivspids eller 1½ kg. :o) Men tak for en god opskrift, den ryger i gemmeren og bliver helt sikkert lavet igen. Kom endelig med nogle flere spændende opskrifter. 😀

Leave a Reply