Børnefødselsdag med kakaomælk, flag i bollen og kold smør. Det vækker minder.
Spiser man boller når de er nybagte kan man jo godt bruge gær. Her kommer opskrift om den enkle hurtige bolle.
Ingredienser:
5 dl. vand
50 g. gær
2 tsk. salt
2 spsk. olivenolie
ca. 10-12 dl. hvedemel
(evt. 9 dl. hvedemel og 1-2 dl. grovere mel)
Fremgangsmåde:
Hæld vand i røreskål.
Tilsæt gær, salt, olie og rør rundt.
Tilsæt ca. 10 dl. hvedemel, kør langsomt på maskine i 2 min.
Vurder om der skal mere mel i, dejen må ikke være for klistret.
Du kan evt. tilsætte en smule grovere mel.
Kør 4 min. på høj hastighed.
Form stor kugle og lad dejen hvile 45 min. på bordet under klæde.
Del ud i 90 g. boller og lad dem hæve yderligere mindst 30 min.
Pensl bollerne med 1 sammenpisket æg.
Bag ved 220 grader i ca. 10-12 min.
Tjek om de er færdigbagte ved at banke på bunden. Det skal lyde hult.
opskrift sakset fra Køkkenfreak