bedre end den fra Jerry´s
Chili con carne med salsa
4 personer
150 g sorte bønner eller
2 ds. kidneybønner i saltlage
1/2 kg hakket oksekød
1 hakket løg
1 spsk. paprika
1 tsk. kakao
1/2 tsk. spidskommen
4 hele tørrede chilier
1 ds. hakkede tomater
2 dl bouillon
salt, peber
Salsa:
4 tomater
1 avocado
1 spsk. limesaft
2 fintsnittede forårsløg
1 lille rødløg i smalle både
salt, peber
1 lille bdt. friskhakket koriander
Læg bønnerne i blød natten over, kassér vandet, og kog bønnerne møre i letsaltet vand i ca. 35 min. (bruger du kidneybønner fra dåse, skal de blot skylles godt i koldt vand). Brun kød og løg i lidt olie i en gryde. Krydr med paprika, kakao og spidskommen, tilsæt chili, tomat og bouillon, og lad det koge 10 min. ved middelvarme – fjern chilierne, når retten er tilpas stærk. Tilsæt de kogte bønner, kog op, og smag til med salt og peber.
Halvér tomaterne, fjern kernerne, og skær kødet i små tern. Skær avocadokødet i små tern, og dryp med limesaft. Bland tomat, avocado, forårsløg og rødløg, og smag til med salt,
peber og koriander. Server lune tortillaer – evt. drysset med revet cheddarost – og lidt creme fraiche til.