Rss Feed
Facebook button

Kødsovs ala Peyk

Posted By on 4. november 2004

En super pastasovs direkte fra HJEMMESERVICE

Ingredienser
Ingredienser
300 g. hakket oksekød
150 g. hakket svinekød
70 g. røget bacon
1 løg
1 gulerod
1 ben bladselleri
1 tørret chili
1 dl. hvidvin
1 lille dåse tomatpuré
Lidt kalvefond.
1.5 dl. vand
Olivenolie

500 g. tørret båndspaghetti.

Friskreven parmesanost.

Bredbladet persille.

Fremgangsmåde

1. Skær bacon i strimler og svits det i en gryde med olivenolie.
2. Hak løg, gulerod og bladselleri og steg det sammen med baconen ved svag varme i ti minutter.
3. Brun kødet og hæld det i gryden.
4. Steg ved lidt kraftigere varme til kødsaften er kogt væk.
5. Tilsæt hvidvin og lad det koge næsten ind (ca. 5 minutter).
6. Opløs tomatpuré og lidt fond i kogende vand. Hæld det i gryden og bring retten i kog. Skru ned for varmen.
7. Smid en tørret chili i gryden og tag den op, når retten har fået en lille smule riv (ca. 15 minutter).
8. Kog i mindst en time uden låg. Spæd op med vand, hvis retten bliver for tør.
9. Smag til med salt og pepper. Smelt eventuelt en klat smør i retten til sidst.

Kog båndspaghettien og vend den i sovsen.

Drys parmesanost blandet med hakket persille over.

About The Author

Comments

Leave a Reply