En nem og dejlig kartoffelsuppe.
Du skal bruge følgende til opskrift på Kartoffelsuppe.
Ingredienser:
200g røget bacon i tern
2 hele løg
4 Kartofler
1 porre
1 liter vand
3 terninger
1 kop mælk
Kartoffelmel
Salt
Hvid peber
ostebrød
Fremgangsmåde for Kartoffelsuppe:
Bacon svitses i en Gryde tilligemed et Par ituskaarne Løg og porre,
derefter spædes Vand med terninger paa, eller om man har lidt tynd Suppe til Hjælp,
det koger nu l Time.
Man kommer lidt Smør eller Fedt i Gryden, svitser skrællede Kartofler, skaaret i Skiver,
deri og hælder derpaa noget af Suppen over, hvori de koges “møre, derefter blendes de og tilsættes
sammen med den øvrige Suppe, hældes i Gryden tilligemed en Pot Mælk. I lidt af
Mælken udrører man en lille Smule Kartoffelmel, som kommes i, naar det koger,
for at Suppen kan blive passende jævn, den krydres med Salt og hvid Peber,
og spises med eller uden ostebrød.
(Har man Suppegrønt, giver det en god Smag at koge en Suppevisk sammen med baconen).
Man kan i Stedet for Kartoffelmel komme lidt Sagogryn i, men det maa da koge sammen en halv Time.