Ingredienser:
200g røget bacon i tern
2 hele løg
4 kartofler
1 porre
1 liter vand
3 terninger
1 kop mælk
Kartoffelmel
Salt
Hvid peber
Ostebrød
Fremgangsmåde for kartoffelsuppe:
Bacon svitses i en gryde med grofthakket løg og porre, derefter spædes vand med terningerne,
eller om man har lidt tynd suppe til hjælp, det koger nu ca 1 time.
Smelt lidt smør eller fedt i en anden gryde, svits de skrællede kartofler, skåret i skiver,
og hæld noget af suppen over, når det er kogt godt igennem blænder du det og hælder
det over i den anden gryde sammen med den øvrige suppe sammen med lidt mælk.
I resten af mælken laver man en lille jævning, som kommes i når det koger, den krydres med salt og hvid peber.
Spises med ostebrød.
(Har man Suppegrønt, giver det en god smag at koge en Suppevisk sammen med baconen).